Ik ben Raymond Kruijs
42 jaar oud en woonachtig in Zoetermeer
Sinds mijn 4e jaar ben ik besmet geraakt met vissen,mijn vader viste al met de vaste hengel en dan ging ik wel eens mee, eigenlijk vanaf het begin heeft voer mijn interesse gehad, mijn vader maakte zelf zijn voertje altijd klaar en dan ging ik wel eens stiekem in de zakken kijken wat hij voor producten gebruikte,
Toen ik zelf ook ging vissen met mijn vader en mn oom had ik al de drang om te winnen en was soms eigenwijs volgens hun omdat ik het voertje toch anders wou maken om zo het verschil te kunnen maken, en dat lukte me aardig,met mijn 1e bamboe hengeltje versloeg ik ze alle 2 op mijn 1e visdag, vangsten waren o.a. kroeskarper,snoek,snoekbaars, karper en veel brasem, ik was direct verslaafd.
Later ging mijn voorkeur uit naar het karper vissen, eerst met het oudewetse broodkorst om zo het gedrag van de karper te zien  wat ze deden als er een korst voor hun lippen lag, daarin merkte ik al vrij snel hoe voorzichtig onze vriend aast, dat heeft me aan het denken gezet hoe ik dat anders zou kunnen doen.
Zo raakte ik nog meer geïnspireerd door aas.
Na het korst vissen ging ik pen vissen, blikken bruine bonen,kidney bonen en kikkererwten zaten standaard in mijn tas, zo begon ik met vissen aan de hair, pennetje en een vast loodje waren het begin voor het boilie vissen,
Het bekende deegballetje van richwordt , begon met banaan en aardbeien boilies, ze roken fantastisch, maar smaakte verschrikkelijk ?
Echter we vingen onze vissen erop dus we dachten dit is het magische aas.velen jaren verstreken en kwamen er steeds meer verschillende boilies op de markt,je ziet soms de bomen door het  bos niet meer, als je op de karperbeurs liep in zwolle kwam het aroma je tegemoet,  en ze hadden allemaal de beste boilie..
Zo ben ik begonnen met het samenstellen van mijn eigen boilies, in het begin simpel gehouden om zo te leren wat de ingrediënten bij elkaar deden, leerzaam proces en wat een ingrediënten heb je op de markt.
Zo ben ik lang bezig geweest met wat voor mij interessant is.
Zo heb ik zelf een boilie recept waar ik nu al 3 jaar mee vis en deze bol heeft mij en vrienden  heel veel mooie vissen opgeleverd.
Zo ging ik in 2019 naar islands lake van de aanbieder visvakanties.nl
Ik had samen met mijn oude vismaat 4 nachten.
Op stek 1 zat een Belgische visser die gesponsord werd door een Belgische firma,een heel arsenaal aan boilies had die bij hem en ik zag dat hij behoorlijk veel vernderde van bol als die 1 uur niks gevangen had??‍♂️ zo zat ik nog in de test fase van mijn eigen boilie, dus we gingen rustig van start met 1 hengel beaast met mijn boilie, de andere 5 hengels deden we met andere boilies die we gekocht hadden, echter van de 6 hengels liep er steeds maar 1 af, en dat was de hengel met mijn boilie. Oke dan 2 hengels met die boilie, en ja toen gingen er 2 hengels af, de rest wijst voorzich wat we met de andere hengels gedaan hebben. De topvis van het water was op winter gewicht 31 kilo. We hadden van de mede vissers gehoord dat de topvis al een  tijd niet gevangen was, dus dat was leuk nieuws, de visser op stek 1 had in 3 dagen 2 vissen gevangen, wij hadden totaal 76 vissen, en met de laatste ochtend in zicht de hengels die nacht bewust er uit gelaten,om 04.00 hadden we de wekker gezet om zo de laatste uurtjes nog even te knallen, om 7 uur liep mijn hengel af en het was een rustige run, ik had vrijwel direct door dat dit een groter slag vis was, de vis was binnen 5 minuten onder mijn eigen kant maar toen begon het 45 minuten lang gevecht met 8jes zwemmen en maar op 2 meter diepte blijven, mijn adrenaline schoot omhoog en mijn armen begonnen aardig te verzuren, toen kwam de lady boven en toen wist ik dit is een hele mooie vis, ik durfde niet te veel druk uit te oefenen omdat ik bang was om deze vis te verspelen, na 45 minuten lag ze in het net en mijn mond viel open, dit was een dikke 20 kilo vis, we tilde haar uit het water en we gingen deze dame wegen, het resultaat was mijn pr en de topvis van het water,ze had wel al gepaaid dus het gewicht stokte op 27.2 kilo…
Ik was helemaal in de wolken, er waren vissers die er al 5 jaar naar haar op zoek waren maar zonder succes..
Zo zijn we later nog naar
Valdore gegaan en daar hadden we een week op meer 5.. de vangsten waren behoorlijk slecht in de dagen ervoor.. er zat een gezin met 4 vissers aan de overkant en die zaten er al ruim 2 weken met maar 1 vis..  we dachten dit zal een taai weekje worden, maar toch vol goede moed gingen we aan de slag met mijn boilie, binnen het kwartier liep de eerste hengel af, dit keer was het mijn maat die de hengel had, een mooie spiegel van 25.7 kilo was de 1e vangst van de dag.. hoe bizar ook, de eigenaar kwam kijken naar de foto’s en die zei dat het de topvis van het water was, echter was deze flink gewicht kwijt geraakt, ze was ooit 32 kilo..
De dagen erna verliepen goed en we hadden in 7 dagen 65 vissen. De rest van de vissers hadden niet veel..
Zo ik geloof dat ik een aardig verhaaltje getypt heb inmiddels,
Translate »